Kunde-case: Somera

Kristian Scharling, Founder og CEO i Somera

Kristian slipper for en times bilagsbøvl hver fredag

Kristian Scharling er founder og CEO i marketing-bureauet Somera, hvor de er specialister i content marketing inden for B2B. De er sat i verden for at hjælpe virksomheder med at generere leads og booste rankings på Google.

Som virksomhedsejer savnede Kristian en smart måde at få overblikket over, hvilke kunder der havde betalt deres fakturaer og hvilke kunder, der manglede at betale.

“I starten var jeg på udkig efter en smartere måde at gøre tingene på. Det var besværligt, at vores revisor skulle tjekke banken for indbetalinger og så skulle jeg bagefter følge op i et stort Excel-ark,” fortæller Kristian.

Sammen med sin revisor, besluttede Kristian sig for at prøve et komplekst bogføringssystem, der lokkede med at kunne hjælpe med alle processer:

“Vi brugte et system, der på overfladen lød meget godt og kunne håndtere alt fra bilag, indbetalinger og fakturaflows. Men det fungerede bare ikke i praksis. Gang på gang oplevede vi, at der var fejl i regnskabet og vores revisor skulle derfor bruge mere tid på at rette posteringer, der var bogført dobbelt”, fortæller Kristian, der derfor fik overtalt sin revisor til at prøve Kontolink i stedet for.

“Som iværksætter er der enormt meget, jeg gerne vil bruge min tid på, og bogføring er bestemt ikke én af dem!”

“Nu fungerer det bare! Der er styr på bilag og indbetalinger”

Efter tre måneder med Kontolink, er Kristian en glad og lettet mand. Og selvom hans revisor var lidt betænkelig i starten ved at skifte til Kontolink, er hun også blevet rigtig glad for det.

“Der findes mange store, komplekse systemer derude, der lover en masse. Men Kontolink leverer det som det lover og fungerer efter hensigten: Kontolink registrerer løbende indbetalinger, så nu kan jeg nemt logge ind og få overblik over, hvem der skylder os penge. Det er en dejlig overskuelig måde at holde styr på vores indbetalinger.

Hele håndteringen af bilagene er også blevet mere strømlinet nu. Kontolink fanger bilagene fra forskellige kilder, så jeg hele tiden kan se, hvilke bilag jeg mangler at sende. Nu sparer jeg en time hver fredag, som jeg før brugte på at tjekke kontoudtog og lede efter bilag.

Jeg er virkelig glad for, at vi skiftede til Kontolink. Det hele er bare mere effektivt nu,” slutter Kristian Scharling af med at konstatere.