Periodeforskydning i Kontolink

Periodeforskydning er et værktøj i Kontolink, som giver dig mulighed for at have to sæt datoer på én transaktion. Datoen for hvornår beløbet er hævet i banken, og datoen for hvornår bilaget  er modtaget. Kort sagt: Betalingsdatoen og fakturadatoen.

Periodeforskydning kan derfor give mening at bruge f.eks. omkring momsskifte eller årsskifte, så alt fremgår korrekt op til de forskellige frister.

Kim viser periodeforskydning 👇

Periodeforskydningskonto

Inden du kan komme i gang med, at benytte Periodeforskydning i Kontolink, skal der oprettes en “Periodeforskydningskonto”. Det kan klares på 3 simple steps:

1. Gå til "Regnskabssystem"

Åbn Kontolink menuen øverst til venstre, og vælg her “Regnskabssystem”.

I bunden fremgår feltet “Periodeforskydningskonto”.

2. Vælg "Periodeforskydningskonto"

Nu skal du vælge eller oprette din periodeforskydningskonto.

Vi foreslår konto 6805, som vi automatisk kan oprette for dig. (Benytter du dinero, foreslår vi konto 63005)

Hvis du foretrækker at benytte en anden konto, kan du oprette den i regnskabssystemet og vælge den her.

Tast den ønskede konto, og vælg “Tjek konto”.

Såfremt kontoen kan bruges, bekræfter du, og herefter er din periodeforskydningskonto oprettet, og klar til brug.

Sådan virker periodeforskydning

Du finder Periodeforskydnings-funktionen i højre side af den valgte transaktion.Her fremgår en kalender ved siden af betalingsdatoen, hvor du kan trykke og vælge den ønskede fakturadato – Nemt!

Når transaktionen bliver godkendes med både betalingsdato og fakturadato, vil den i regnskabssystemet fremgå på både banken og din nye periodeforskydningskonto.

Periodeforskydning er en funktion, du som revisor/bogholder kan få adgang til på aftaler med over 100 transaktioner om måneden, eller ved at have en fast aftale med Kontolink.

Såfremt du har en eller flere kunder, hvor du ønsker periodeforskydning, så ring til os på 71 99 97 70 eller skriv på: hello@kontolink.com, så finder vi den bedste løsning til dig.