Sådan opdaterer Kontolink

Kontolink henter og matcher dine bilag, transaktioner og salgsfakturaer flere gange dagligt, så du hele tiden er opdateret.

Kontolink opdaterer automatisk

Din Kontolink aftale opdateres flere gange dagligt. Opdateringerne indebærer:

• Indhentning af bilag fra bilagskilder
  • Indhentning af nye banktransaktioner
  • Indhentning af salgsfakturaer og afstemning af regnskabssystemet
  • Matching af bilag og transaktioner
  • Automatisk godkendelse af indbetalinger

Hvis du uploader bilag via Kontosnap, vil de havne i Kontolink med det samme, og være mulige at søge frem. Selve matchingen sker ikke nødvendigvis med det samme, og du kan her selv vælge at opdatere.

Bilag som hentes fra f.eks. Dropbox eller egen mail som er forbundet, hentes løbende og kan opdateres her og nu på samme måde.

Sådan skubber du en opdatering igennem

Det er muligt at skubbe en opdatering igennem, hvis du skal sikre, at alt er helt opdateret på dit ønskede tidspunkt.

Det gør du via de 2 runde pile i bunden af transaktionslisten.

Her vises også, hvornår Kontolink senest har kørt en opdatering på din aftale.

Her kan også opleves, at der står f.eks. “X resterende dokumenter”, som er en betegnelse for, at Kontolink er i gang med matchingen af transaktioner og bilag.

Det er forventeligt at se tallet både kan stige og falde under matchingen, da Kontolink indsamler bilag løbende.

Hvornår bør du selv opdatere Kontolink?

Som udgangspunkt behøver du ikke opdatere Kontolink manuelt, da maskinen kører flere gange dagligt.

Det giver primært mening at skubbe en opdatering igennem, hvis du arbejder i Kontolink samtidig med at du f.eks.:

• Lige har scannet bilag ind via Kontosnap
  • Lige har fået bilag sendt til din mail
  • Lige har foretaget nogle ændringer i dit regnskabssystem

Obs: Der kan maks. tvinges en opdatering igennem hvert 10. minut.

Såfremt du f.eks. har taget billeder via Kontosnap eller lige har fået bilag tilsendt på mail mens du arbejdede i Kontolink, kan du vælge at opdatere, så alt hentes og matches.